Pasta berezi bat duten bi errezeta

« Pommes dauphine » edo lur sagar hantuen eta kauseren errezetak ematen dizkigu Marie-Jeannek. Errezeta hauentzat behar beharrezkoa da « pâte à choux » delakoa.

Lekukoa(k): Marie-Jeanne Auchoberry

Herria: Donapaleu

Artxibo-funtsa(k): Euskal kultur erakundeko artxiboak

Bilduma: Amikuztarrak mintzo (2007-2008)

Elkarrizketatzailea(k): Pantxika Maitia

Data: 2008-02-26

Iraupena: 0:04:42

Erreferentzia: 11-13

Baionako eta Ipar Euskal Herriko artxibotegiko kodea: 12AV136

Gaia(k): Sukaldaritza


Eskubideak eta erabilpen baldintzak

Orri honetako edukiak Creative Commons Aitortu-EzKomertziala 4.0 Nazioartekoa Baimen baten mende daude (CC BY-NC-SA 4.0).

Baimendua zara web-orrialde honen edukiak (testuak, irudiak edo dokumentuak) partekatzeko eta eduki horietatik abiatuta lan edo eduki eratorriak egiteko. Baldintza bakarra da, beti, edukien jatorria aitortzea (CC BY-NC-SA 4.0 - Euskal kultur erakundea - Institut culturel basque - www.mintzoak.eus), eta adieraztea aldaketarik egin bada jatorrizko edukietan. Ez zara baimendua etekin ekonomikorik egitera. Edukiak haien jatorrizko lizentzia berdinarekin erabiltzera behartua zara.

Marie-Jeanne Auchoberry

Marie-Jeanne Auchoberry Behauzen sortua da 1934an. Hamabi urteetan herriko eskolatik joan da, eta gero Donapaleuko eskolan ibili ("centre ménager"), josten eta kozinatzen ikasteko. Bederatzi urtez Parisen neskato (sehi) egon da. Ezkondu eta, senar-emaztek Donapaleuko ostatu baten kudeantza hartu dute. Hiru haur ukan ditu Marie-Jeannek eta "Le Foirail" ostatuko sukaldaria izan da bere bizi guzian.

CodeSyntax-ek garatua. Softwarea: Django.