Eguneroko eta besta egunetako janaria

Lekukoa(k): Louis Biscaichipy
Baxenabarreko etxaldetan, goizetan baratxuri salda eta arto eta esnerekin gosaltzen zen. Eguerdian saltsak jaten ziren (atzarkia eta honekin batera tripa salda),edo xerrikia. Xerria eguneroko janaria zen (bi xerri hiltzen ziren etxalde askotan). Arratsaskarietan : ogi eta gasna, edo ere xokolatea (erosten zena, kafea eta zukrea bezala) ematen zen. Arnoa bi pinta ta erdiko xahakoetan erosten zen (2 xahakotra astean). Besta egunetan, oilaskoa eta oiloa emaiten zen. Oiloa saldan irakin eta, haragiz beterik xerbitxatzen zen (« farcie »).

Lekukoa(k): Louis Biscaichipy

Artxibo-funtsa(k): Pirinio Atlantikoetako artxiboak

Bilduma: Ahozkotasuna Baxenabarren: Garazi-Baigorri

Elkarrizketatzailea(k): Pantxika Maitia

Data: 2007-07-31

Iraupena: 0:02:40

Erreferentzia: 6-5

Baionako eta Ipar Euskal Herriko artxibotegiko kodea: 13AV15

Gaia(k): Jatekoa eta edatekoa


Eskubideak eta erabilpen baldintzak

Orri honetako edukiak Creative Commons Aitortu-EzKomertziala 4.0 Nazioartekoa Baimen baten mende daude (CC BY-NC-SA 4.0).

Baimendua zara web-orrialde honen edukiak (testuak, irudiak edo dokumentuak) partekatzeko eta eduki horietatik abiatuta lan edo eduki eratorriak egiteko. Baldintza bakarra da, beti, edukien jatorria aitortzea (CC BY-NC-SA 4.0 - Euskal kultur erakundea - Institut culturel basque - www.mintzoak.eus), eta adieraztea aldaketarik egin bada jatorrizko edukietan. Ez zara baimendua etekin ekonomikorik egitera. Edukiak haien jatorrizko lizentzia berdinarekin erabiltzera behartua zara.

CodeSyntax-ek garatua. Softwarea: Django.