Ardi gasna egitea molde zaharrean 1950 hamarkadan
Aitarekin ikasirik, ardi gasna egiten zuten bortuan moda zaharrean : esnea behin bakarrik beroaraziz eta gasna erraraziz gaxura ateratzeko. Neguan aldiz, esnea saltzen zuten Garruzeko esnetegiari. Hau zerratu zen 1956ean, ondorioz esnea Donapaleuko esnetegira eramen behar zuten « Roquefort » gasna egiteko. 1938an hezurreria deitu eritasunak makur frango egin zuen artaldeetan, orduko hezurreria oraiko agalaxiaren antzekoa zen.
Lekukoa(k): Jean-Baptiste Barberarena
Artxibo-funtsa(k): Pirinio Atlantikoetako artxiboak
Bilduma: Ahozkotasuna Baxenabarren: Garazi-Baigorri
Lekukotasun sorta(k):
Elkarrizketatzailea(k): Pantxika Maitia
Data: 2008-09-28
Iraupena: 0:05:37
Erreferentzia: 19-3
Baionako eta Ipar Euskal Herriko artxibotegiko kodea: 13AV43
Gaia(k): Lanak eta jakinduriak, Artzaina, Abere hazkuntza, Gasnatzea
Eskubideak eta erabilpen baldintzak
Orri honetako edukiak Creative Commons Aitortu-EzKomertziala 4.0 Nazioartekoa Baimen baten mende daude (CC BY-NC-SA 4.0).
Baimendua zara web-orrialde honen edukiak (testuak, irudiak edo dokumentuak) partekatzeko eta eduki horietatik abiatuta lan edo eduki eratorriak egiteko. Baldintza bakarra da, beti, edukien jatorria aitortzea (CC BY-NC-SA 4.0 - Euskal kultur erakundea - Institut culturel basque - www.mintzoak.eus), eta adieraztea aldaketarik egin bada jatorrizko edukietan. Ez zara baimendua etekin ekonomikorik egitera. Edukiak haien jatorrizko lizentzia berdinarekin erabiltzera behartua zara.