Ardi gasna egitea molde zaharrean 1950 hamarkadan

Aitarekin ikasirik, ardi gasna egiten zuten bortuan moda zaharrean : esnea behin bakarrik beroaraziz eta gasna erraraziz gaxura ateratzeko. Neguan aldiz, esnea saltzen zuten Garruzeko esnetegiari. Hau zerratu zen 1956ean, ondorioz esnea Donapaleuko esnetegira eramen behar zuten « Roquefort » gasna egiteko. 1938an hezurreria deitu eritasunak makur frango egin zuen artaldeetan, orduko hezurreria oraiko agalaxiaren antzekoa zen.


Lekukoa(k): Jean-Baptiste Barberarena

Artxibo-funtsa(k): Pirinio Atlantikoetako artxiboak

Bilduma: Ahozkotasuna Baxenabarren: Garazi-Baigorri

Lekukotasun sorta(k):

Elkarrizketatzailea(k): Pantxika Maitia

Data: 2008-09-28

Iraupena: 0:05:37

Erreferentzia: 19-3

Baionako eta Ipar Euskal Herriko artxibotegiko kodea: 13AV43

Gaia(k): Lanak eta jakinduriak, Artzaina, Abere hazkuntza, Gasnatzea


Eskubideak eta erabilpen baldintzak

Orri honetako edukiak Creative Commons Aitortu-EzKomertziala 4.0 Nazioartekoa Baimen baten mende daude (CC BY-NC-SA 4.0).

Baimendua zara web-orrialde honen edukiak (testuak, irudiak edo dokumentuak) partekatzeko eta eduki horietatik abiatuta lan edo eduki eratorriak egiteko. Baldintza bakarra da, beti, edukien jatorria aitortzea (CC BY-NC-SA 4.0 - Euskal kultur erakundea - Institut culturel basque - www.mintzoak.eus), eta adieraztea aldaketarik egin bada jatorrizko edukietan. Ez zara baimendua etekin ekonomikorik egitera. Edukiak haien jatorrizko lizentzia berdinarekin erabiltzera behartua zara.

CodeSyntax-ek garatua. Softwarea: Django.