Mesturaren egitea

Lekukoa(k): Louis Biscaichipy
Mestura arto irinarekin egiten zen (artoa garai hartan etxe guzietan egiten zen eta eiheran ehaiten). Aska berean egiten zen ogia eta mestura. Mesturaren pasta (« ohotsa » deitzen zena : irina+ura+gatza+altxagarria) burdinezko zerko batean ezartzen zen, zerko horren zola eta inguruak gaztain ostoz estali eta. Zortzi ahoren asetzeko 3 zerko erre behar ziren astero.

Lekukoa(k): Louis Biscaichipy

Artxibo-funtsa(k): Pirinio Atlantikoetako artxiboak

Bilduma: Ahozkotasuna Baxenabarren: Garazi-Baigorri

Elkarrizketatzailea(k): Pantxika Maitia

Data: 2007-07-31

Iraupena: 0:02:21

Erreferentzia: 6-4

Baionako eta Ipar Euskal Herriko artxibotegiko kodea: 13AV17

Gaia(k): Jatekoa eta edatekoa


Eskubideak eta erabilpen baldintzak

Orri honetako edukiak Creative Commons Aitortu-EzKomertziala 4.0 Nazioartekoa Baimen baten mende daude (CC BY-NC-SA 4.0).

Baimendua zara web-orrialde honen edukiak (testuak, irudiak edo dokumentuak) partekatzeko eta eduki horietatik abiatuta lan edo eduki eratorriak egiteko. Baldintza bakarra da, beti, edukien jatorria aitortzea (CC BY-NC-SA 4.0 - Euskal kultur erakundea - Institut culturel basque - www.mintzoak.eus), eta adieraztea aldaketarik egin bada jatorrizko edukietan. Ez zara baimendua etekin ekonomikorik egitera. Edukiak haien jatorrizko lizentzia berdinarekin erabiltzera behartua zara.

CodeSyntax-ek garatua. Softwarea: Django.