Ondo jaten zen egun handietan
Bi urde (txerri) hazten ziren etxean jateko. Ez zen aratxerik (txahalik) hiltzen etxerako, eta urtean axuri bat edo bi gehienez ere. Baina egun handietan ondo jaten zen: bi plater beti, ardi-haragia saltsan eta errekia. Gero pateak eta gurinak ere baziren. Untxia ere jaten zen. Erbia ere bai ehiztari-etxeetan. Beren familia ez da ehiztaria izan.
Lekukoa(k): Mixel Sainte-Marie
Artxibo-funtsa(k): Euskal Herriko Ahotsak - Ahotsak.eus
Bilduma: Iparraldeko ahotsak
Lekukotasun sorta(k):
Elkarrizketatzailea(k): Xan Aire
Data: 2010-02-16
Iraupena: 0:03:13
Erreferentzia: LAN-001-18
Badihardugu (ahotsak.eus) elkartearen artxibo-kodea: LAN-001-18
Gaia(k): Jatekoa eta edatekoa, Abere hazkuntza, Haragia
Eskubideak eta erabilpen baldintzak
Orri honetako edukiak Creative Commons Aitortu-EzKomertziala 4.0 Nazioartekoa Baimen baten mende daude (CC BY-SA 2.0).
Baimendua zara web-orrialde honen edukiak (testuak, irudiak edo dokumentuak) partekatzeko eta eduki horietatik abiatuta lan edo eduki eratorriak egiteko. Baldintza bakarra da, beti, edukien jatorria aitortzea (CC BY-SA 2.0 - www.ahotsak.eus), eta adieraztea aldaketarik egin bada jatorrizko edukietan. Edukiak haien jatorrizko lizentzia berdinarekin erabiltzera behartua zara.